HTML

eggyütműködés 2

2009.05.28. 10:49 | kiralyandras | Szólj hozzá!

mit szeretnék, miért érdekes nekem ez az egész kiállítás?

Érdekesnek tűnik számomra ebből a kiállításból az, hogy a kiállítótérben elhelyezek egy (4) tárgyat, műtárgycímekkel és mindenki arra gondolhat amire akar. Közben a blogon különböző adalékokat találhat a mű értelmezéséhez, az alakulásához és persze nem utolsó sorban segítséget nyújt abban, hogy példát adjon egy "mű" megszületéséhez.

mennyire lezárt ez a mű, bele tud-e más is kapcsolodni?

Maga a 4 tárgy vásárolt patkó, amit elhelyezünk a kiállítótérben, ebben nem lehet közösködni, ha marad a végén is ez a 4 tárgy. Ha átalakulnak a tárgyak valaki ötletére akkor máris közös lesz. Az interneten létrejövő vizuális filozófálgatás nyitott, bárki reflektálhat rá, vagy erre a témára, vagy maga a kifejtés/mű-születés gondolatára.
Kaszás Tamás pl. Koszorúkat is csinál/t itt nyitottam rá éppen.

Közös munka?

Nagyon nehéz közös munkát generálni ismeretlen, szerteágazó tevékenységet végző emberek között. Ez csak akkor lehetne ha egy közös munkát kelle létrehoznunk, mondjuk egy filmet, de akkor nem lenne jó a film, mert kellene egy rendező, író, operatőr, és satöbbi, nekünk ilyen szerepeink nincsenek. Alapvetően mindenki helyesen a saját agyával/ötletével foglakozik csak a közös kulcsszavak, kiállítás tartalom marad ami összefogja ezt az egészet. Ezt kellene megmondanunk, nem jó ha ez közben állandóan változik, mert örökösen csak ötletelünk, inkább csak finomításai legyenek a melóknak.

Mi a kiállítás témája?

lehet akár több is, nekem egyszerűbb ha a kurátor mondja meg, mert akkor el tudom dönteni, hogy érdekel, beleférek-e ebbe a halmazba vagy nem. Ha mi vagyunk a kurátorok most mindannyian akkor két három témát látok. Van a gender, Magyarország vizsgálata és média butítás téma.

Akkor hogyan lehet eggyütműködni?

Mindenki tulajdonképpen vagy 1. rendeződjön témák szerint csoportokba (vigyázz!), 2. hozzon új témákat. Szerintem nem kell mindenkinek mindenre reagálni, elég csak arra/azokra akivel eggyezik kulcsszó felhője. Kell a kurátor aki megmondja a kulonboző halmazok arányát a kiállításon. Nem jó ha mi szavazgatjuk ki egymást és az lenne a jó, ha a kurátor átgondolná, hogy a résztvevőkkel mit lehet így közösen csinálni segítsen nekunk, terelgessen akár. Nem tud kialakulni közös munka varázspálca ütésre. És vigyáznunk kell, hogy ne közűlünk legyen egy ill. kettő valaki véletlenűl aki dönt esetleg kérdésekben. Ezért kellene egy  közös blog, ill. a csoportokon belűl ugy is kialakulhatnak képviselők, de általánosságában nem biztos, hogy minden cssoport/gondolat ugyan olyan munkamódszert, játékszabályt igényelne.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr711148500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása